Een kleine tuin

Zelfs in een kleine tuin horen bomen thuis! Ze zorgen in de zomer en winter voor een belangrijke verticaal accent en geven een tuin meer diepte. Je kunt denken aan klein blijvende bomen, maar ook bijvoorbeeld aan leibomen, multistam bomen of een zuilvorm.

Bomen kunnen privacy creëren, geven de tuin meer diepte en zorgen voor een natuurlijk gevoel van beschutting.

Verschillende opties bomen voor een kleinere tuin:

Bolbomen op stam zijn mooie laagblijvende bomen. Bolbomen zijn meestal bomen die geënt zijn op een onderstam. De stam zal in de hoogte bijna niet meer groeien, maar wel wordt de stamomtrek ieder jaar iets dikker. Hoe ouder de boom, hoe groter de bol van de boom zal zijn.

Leibomen, ideaal tegen ongewenste inkijk, om een lelijk uitzicht mooi groen te maken of om schaduw te geven. Een leiboom is een boomsoort, waarvan de takken in een gewenste richting geleid kunnen worden. De meeste bekende soort is de leilinde. Deze zie je veel bij boerderijen. Wij verkopen onder andere de Portugese laurier, olijfwilg en glanswispel, prachtige leibomen vanaf ongeveer 150 centimeter groot. Het snoeien van een leiboom is noodzakelijk om de vorm van de leiboom te kunnen behouden. Het verschilt per type leiboom in welke periode dit het best kan.

Photinia Red Robin

Multistam bomen geven een heel ruimtelijk effect in een kleine tuin. Deze bomen zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Een meerstammige boom is een karaktervolle boom die zeer geschikt is als solitair in de tuin. Daarnaast hebben multistam bomen een grillige groeiwijze en vormen hiermee een natuurlijk groeibeeld. Een meerstammig boompje is ideaal voor de kleine tuin.   

Zuilvorm, bomen met een zuilvorm hebben geen uitstekende takken, ideaal voor als er weinig tuinoppervlak is. Daarnaast hebben zuilbomen een strakke vorm wat veel tuinbezitters aanspreekt. U kunt ze solitair gebruiken of bijvoorbeeld langs een oprit. Zuilbomen hoeft u niet te snoeien om smal te houden; het zijn smalle opgaande bomen.

Cupressus Sempervirens ‘Totem’

Olijfbomen zijn zeer langzame groeiers. Wanneer u dus een kleine olijfboom aanschaft, kan deze heel wat er jaren in uw tuin staan voor dat hij te groot zal worden.

Voor elke tuin de perfecte boom

Dus voor elke tuin is er wel een perfecte boom te vinden! Hulp nodig? stuur ons een chat bericht via de site, een mailtje of bel even tijdens openingstijden van de winkel. info@goedkopeolijfbomen.nl 0511-443180

www.goedkopeolijfbomen.nl