Azalea's zijn één van de populairste bloeiende struiken ter wereld, en dat is niet voor niets. Ze zijn gemakkelijk te kweken, en hun schitterende bloei en zoete geur maken ze een lust voor het oog. Azalea's zijn er in vele kleuren, van diep bordeauxrood tot lichtroze, en ze zijn over de hele wereld te vinden. In Japan worden ze geassocieerd met de herfst, en in China brengen ze geluk.

Over de Azalalea

In Nederland is de azalea een zeer populaire plant, en een van de belangrijkste planten van de Nederlandse bloemenindustrie. In het algemeen planten Nederlanders graag azalea's in hun tuin, maar ze worden ook gebruikt als sierplant in stadsparken en groenstroken. De azalea is een populaire plant omdat het een winterharde en mooie bloeiende plant. De bloeiperiode is van eind april tot eind mei. Het is een plant die vroeg in het seizoen bloeit.  De bloei in het voorjaar duurt een paar weken, maar is zeer uitbundig. Azalea's zijn er in vele kleuren bloemen; oranje, rood, paars, roze, wit en geel.

Azalea's planten

Azalea's staan erom bekend dat ze een beetje kieskeurig zijn wat de grond betreft. Azalea's geven de voorkeur aan grond die zuur en humusrijk is. Ze hebben veel organisch voedsel in de grond nodig. Dus als u een azalea plant, moet u tuinturf in het plantgat verwerken. Bestel tuinturf online om de bodemkwaliteit voor uw planten te verbeteren. Turf is een organische stof gemaakt van plantenresten. Het verbetert de bodemstructuur en maakt de bodem vruchtbaarder. De beste standplaats voor een azalea is in de zon of halfschaduw.

Azalea of Rhododendron

De Azalea is familie van de Rhododendron. Het verschil is dat de Azalea vaak wat kleiner blijft en sommige soorten zijn niet wintergroen. Maar daarentegen bloeit de Azalea meestal uitbundiger dan de Rhododendron.

Azalea verzorging

Azalea's zijn zeer gemakkelijk te verzorgen. Het meeste werk dat nodig is om een azalea gezond te houden, is zorgen voor de juiste omgeving waarin hij kan groeien. Snoeien is bij Azalea's niet nodig. Snoei alleen wanneer de heester te groot wordt, doe dit na de bloei of in de winter. U moet uw Azalea's elk jaar in de lente en de herfst bemesten, omdat uw planten dan beter groeien. Als u de Azalea niet bemest, zullen de planten zwakker zijn en niet zo snel groeien. Het is moeilijk om precies aan te geven wanneer een azalea water moet krijgen. Dit komt omdat er zo veel verschillende factoren zijn die van invloed kunnen zijn op wanneer de plant water moet krijgen, zoals de standplaats en de leeftijd van de plant. Het is echter een goed idee om de azalea regelmatig te controleren en te bepalen of water geven nodig is.

Azalea kopen bij goedkopeolijfbomen.nl

Bij goedkopeolijfbomen.nl hebben we een ruim aanbod met azalea planten. Het aanbod van onze Azalea planten is eenvoudig en snel online te bestellen. U kunt kiezen om ze thuis te laten bezorgen of om ze op te halen in ons tuincentrum. Wij bieden een ruime keuze waaruit u precies de juiste plant kunt vinden die perfect bij uw wensen past. Wij selecteren zorgvuldig alleen topkwaliteit Azalea’s voor u!