Wij van goedkopeolijfbomen.nl hebben voor jullie een top 5 met de mooiste winterplanten.

Camellia

1: De Camellia zie je steeds meer terug in de Nederlandse tuinen. Het is namelijk een wintergroene struik die van februari tot mei prachtige rode, roze of witte bloemen draagt. Doordat hij zo vroeg bloeit is het een echte blikvanger in u tuin!

Viburnum

2: De sneeuwbal is een echte winterheester met prachtige trossen witte of zacht roze bloemetjes. De Viburnum bloeit in de winter of in het vroege voorjaar en geeft dan een heerlijke geur af. Deze geur en bloei van deze wintergroene heester geeft een echte sensatie in de wintertuin. De kleurrijke bessen van rood tot donkerblauw geven extra sierwaarde aan de plant in de nazomer of herfst.

Elaeagnus

3: De Elaeagnus Ebbingei is een wintergroene olijfwilg die bloeit in juli tm september met kleine onopvallende witte bloemetjes. Het blad is groen zilvergrijs. Na de bloei ontwikkelt deze mooie heester rode bessen met een zilverachtige gloed. Deze opgaande heesters zijn goed bestand tegen de zeewind, ze worden veel op de eilanden of langs de kust aangeplant als heg. Wij verkopen de Elaeagnus als struik, leivorm en bol op stam.

Portugese laurier

4: De Portugese laurier heeft een mooi donker groen glanzend blad van 8-10 cm lang. In juni verschijnen er overhangende trossen met witte bloemen. De twijgen zijn donkerpaars van kleur. De Prunus is goed winterhard, mits hij beschut wordt geplant. Wij verkopen de Portugese laurier als bol, bol op stam en leirek.

Azalea

5: De Japasanse Azalea zijn compact groeiende struikjes uit de rododendron-familie met een bescheiden grootte. Dat maakt ze geschikt voor bijna alle tuinen. De Japanse azalea is daarnaast wintergroen. In het voorjaar verschijnen de kleurrijke bloemen. De bloei van deze tuinplant is weliswaar kort maar zeer uitbundig, en daarom zeker de moeite waard. Er zijn soorten variëteiten met roze, witte, paarse, rode en tweekleurige bloemen.