Trachycarpus Wagnerianus kopen

Trachycarpus Wagnerianus kopen doe je bij goedkopeolijfbomen.nl

Je tuin een tropisch en Mediterraan sfeertje geven kan gemakkelijk met de aanschaf van deze Palmboom doen, de Trachycarpus Wagnerianus. Deze palmboom wordt ook wel de Wagnerpalm genoemd. De palmbomen komen uit Noord Italië, waar ze aan strenge winters gewend zijn. Door een aantal strenge winters zijn de sterkste palmbomen overgebleven, welke goed bestand zijn tegen vorst en wind, waardoor ze zeer geschikt zijn voor het Nederlandse klimaat.

Trachycarpus Wagnerianus voor een zacht prijsje

Over onze Trachycarpus Wagnerianus

In ons assortiment bevinden zich meerdere formaten van deze palmbomen.

Het is een vrij langzame groeier en kan uiteindelijk 300-500 cm hoog worden.

De Trachycarpus Wagnerianus heeft hele mooi kenmerken

  • Hij heeft hele stijve bladeren, hierdoor is hij veel meer windbestendig dan de Fortunei. Daarom wordt de Wagnerianus ook aangeraden wanneer u aan zee woont.
  • De bladeren zijn donkergroen, compact en rond gevormd. Hierdoor heeft de Wagnerianus een elegante uitstraling.
  • Het is een hele makkelijke palm die onder alle verschillende weersomstandigheden goed groeit. Hij kan dus ook goed tegen koel en vochtig weer.
  • Winterhard tot -12 graden.

Koop hier onze Trachycarpus Wagnerianus

Verzorgingstips

Een plekje uitzoeken voor de Trachycarpus Wagnerianus is niet heel moeilijk. Een plekje in de zon, of schaduw, het mag allemaal. Wanneer hij in de volle grond staat en eenmaal goed doorworteld is, hoeft hij niet meer heel vaak water te hebben. Geef hem alleen wat extra in de warme zomers. Wanneer de palm in een pot staat wil hij wel voldoende water hebben! Zorg wel dat er gaten onder in de pot zitten en hydrokorrels onderin, zodat de wortels niet gaan rotten. Als je de Wagnerianus plant kun je het beste mediterrane potgrond gebruiken. Geef vooral planten in pot jaarlijks in het seizoen wat meststof.

De Wagnerianus is dus goed bestand tegen de Nederlandse winters. In de volle grond zijn ze winterhard tot -18 graden, wanneer het langdurig vriest met temperaturen ’s nachts temperaturen van -12 graden of lager, pak de palmboom dan even in met een winterafdekhoes. Staat je palmboom in een pot? Dan is het winterhard tot ongeveer – 7 graden. De pot kan aan de binnenkant bekleed worden met noppenfolie om zo de wortels te beschermen. In pot kan hij ook ingepakt worden of zet hem binnen op een koele lichte plaats neer.

Wij hebben een palmboom voor iedereen! Ruime voorraad!